Usbmount transport endpoint is not connected

I'm writing here because I do not know what to do anymore. I've read through various forums, blogs, tutorials and how-to's about how to configure various packages for auto-mounting and auto-unmounting USB devices hot-plugging and hot-unplugging.

Methods I've tried so far: 1. AutoFS 2. I've configured each method accordingly, and with every method I'm running into the same problem. Now I un-did all the above methods and decided I will got with usbmount. I've edited the configuration file according to this thread. When mounted, the mount point looks like this:.

Subscribe to RSS

When I try to access the mounted partition on usb or usb0, I'm getting the following error message:. I have fuse 2. Also a side note: I can use fusermount -u usb0 to fix the broken mount point. But then, the mount point is gone. I've tried as you suggested, but the same error message occurs.

That doesn't surprised me, because I think I've tried that already some days ago. I believe something is preventing the mounting of the device to that mountpoint. I don't know if omv is doing something in the background when plugging the device in, maybe ghost-mounting or something? I don't know. I don't know where to start and I don't know where to look because I have absolutely no idea what might causes this issue.

I've tried almost everything! Using custom udev rules, mounting with read-only, mounting with different options. So I really don't know what the hell these packages and automount tools e. Is there actually a usbmount supported filesystem on the USB drive you are trying to mount? Other than that I have no ideas. Well usbmount works by invoking the mount command with the proper filesystem. I can mount ntfs on my own, so see no reason why it shouldn't work. But thanks for your help. Register yourself now and be a part of our community!

Dashboard Forum Configuration General. Hello everyone, I'm writing here because I do not know what to do anymore. Do I have to update some packages?

usbmount transport endpoint is not connected

If yes, how? Thanks for any help!

Configuration file for the usbmount package, which mounts removable. Change to zero to disable usbmount. Mountpoints: These directories are eligible as mointpoints for. A newly plugged in device is mounted on. Filesystem types: removable storage devices are only mounted if they.Reply or subscribe to this bug. View this report as an mbox folderstatus mboxmaintainer mbox. Report forwarded to debian-bugs-dist lists.

Mon, 29 Dec GMT full textmboxlink. Message 5 received at submit bugs. Information forwarded to debian-bugs-dist lists. Wed, 25 Feb GMT full textmboxlink. Message 10 received at bugs. Message 15 received at bugs. Message 22 received at bugs. Sun, 01 Mar GMT full textmboxlink. Message 27 received at bugs. Mon, 02 Mar GMT full textmboxlink. Message 35 received at bugs.

usbmount transport endpoint is not connected

Added tag s help. Mon, 06 Apr GMT full textmboxlink. Wed, 13 May GMT full textmboxlink. Message 42 received at bugs. Tue, 19 May GMT full textmboxlink. Message 47 received at bugs. Message 54 received at bugs. Sun, 07 Jun GMT full textmboxlink. Message 59 received at bugs. Mon, 08 Jun GMT full textmboxlink. Message 64 received at bugs.

Tue, 09 Jun GMT full textmboxlink. Message 69 received at bugs. Message 74 received at bugs. Wed, 17 Jun GMT full textmboxlink. Message 82 received at bugs. Wed, 24 Jun GMT full textmboxlink. Message 87 received at bugs. Wed, 08 Jul GMT full textmboxlink. Message 92 received at bugs.

Message 97 received at bugs. Message received at bugs. Wed, 15 Jul GMT full textmboxlink.GitHub is home to over 40 million developers working together to host and review code, manage projects, and build software together. Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

Already on GitHub? Sign in to your account. Dears, I use your script for an automated display with possibility to update content from usb key. With normal usb key it work fine but if i use exFAT usb key it doesn't work. I try may possibilities with installation of packages ntfs-3g, fuseblk, etc Without additional packages i have error on mountpoint. It doesn't know exfat filesystem. After installation of additional packages, nodify usbmount.

It doesn't unmount correctly usb key and cratch my raspberry. Sounds like it may be related to I have experienced a similar issue. I tried to use usbmount to mount an SD-card with exfat filesystem on a raspberry pi. I installed the exfat-fuse and exfat-utils and now the SD-card is mounted, but not with exfat but with fuseblk! But for unknown reasons, the following still is not sufficient:. I was debugging the same problem. This is caused because the fuse background process which implements the filesystem will get killed and attempts to access the mount point will fail with the "Transport endpoint is not connected" error.

This problem should affect all fuse based filesystems mounted with usbmount. As I understood the issue you describe, 6 should have fixed it. This unfortunately is version 0. Sorry about that, it is entirely my mistake. It works fine with version 0.By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie PolicyPrivacy Policyand our Terms of Service. Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers.

It only takes a minute to sign up. I tried setting up 2 drives in fstab file, one of them worked as expected however the other one gives me. I tried rebooting, remounting, manually mounting, but nothing works. Ubuntu Community Ask! Sign up to join this community. The best answers are voted up and rise to the top.

Home Questions Tags Users Unanswered. Transport endpoint is not connected Ask Question. Asked 9 days ago. Active 9 days ago. Viewed 23 times. I tried setting up 2 drives in fstab file, one of them worked as expected however the other one gives me Transport endpoint is not connected when I try and do ANYTHING with it, please help. BenRulez BenRulez 1 1 1 bronze badge. Please add the types of both drives. Use an edit to add the information in a code section.

Active Oldest Votes. Sign up or log in Sign up using Google. Sign up using Facebook. Sign up using Email and Password. Post as a guest Name.Welcome to LinuxQuestions. You are currently viewing LQ as a guest.

By joining our community you will have the ability to post topics, receive our newsletter, use the advanced search, subscribe to threads and access many other special features. Registration is quick, simple and absolutely free. Join our community today! Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in. Are you new to LinuxQuestions.

If you need to reset your password, click here. Having a problem logging in? Please visit this page to clear all LQ-related cookies. Introduction to Linux - A Hands on Guide This guide was created as an overview of the Linux Operating System, geared toward new users as an exploration tour and getting started guide, with exercises at the end of each chapter. For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

This book contains many real life examples derived from the author's experience as a Linux system and network administrator, trainer and consultant. They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own.

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. Hello, Blueman created some stuff in my home directory which are undeletable. Unmounting and remounting the fs solves it Code:. Last edited by mrclisdue; at AM. Reason: double post.

Thanks to both of you. The partition didn't want to unmount so I could run fsckeven after killing all processes accessing it. Instead of forcing it, I just rebooted -- the system had been up for quite a while in any case -- and it remounted the errors. Thread Tools. BB code is On. Smilies are On.Pages: 1 2 Next. I have been having a very annoying issue with ntfs-3g for the past few months.

Every once in a while, something happens to the ntfs-3g process that is supposed to mount my data partition. I'm not really sure what happens as I don't know where any error messages appear. This is not a linux solution, this is a windows solution. There has to be a way to force this thing to remount, but I have not found a way yet that does not involve rebooting.

After rebooting, it comes back up perfectly like nothing happened. Anyway, here is some relevant information about my setup. Please note that the operating system does not boot off of this drive. Numerous symlinks exist to it, though, mainly from my home directory but also from a couple of other places pacman package cache, for example. If anyone has any suggestions of places I could look for error messages, please let me know.

I have tried unmounting it and re-mounting it to no avail: umount doesn't work, umount -f doesn't work, umount -l unmounts it, but does not fix the transport endpoint error after a remount. It happens here, too. I did not try umount with force yet since I found the option only after the last crash. My message is in german, translated something like "socket is not connected". The drivercrash happens mostly when using a Virtualbox VM stored on the ntfs partition.

Collector: cannot open a connection to http://127.0.0.1:2912/ -- Transport endpoint

And it just dropped out again today. This is an incredibly annoying issue. I wonder if it might be related to standby mode as it only seems to manifest itself after a few standby and resume cycles.

I'm having the same issue. I just downgraded my NTFS-3g to I keep forgetting about it and running a full update and allowing it to update. Going to exclude the package for now. As you know, it's a very intermittent issue so I could be incorrect about what fixed it previously or if this "fix" is actually a feasible temporary solution. This bug almost broke my computer by occuring during an update as I put the pacman cache on the data partition.

Needless to say, I cleared out the cache and moved it back over, but that sort of issue is unacceptable.

usbmount transport endpoint is not connected

I'm pretty sure this is a bug in ntfs-3g itself, unfortunately. Come to think of it, it might be a FUSE issue. Unfortunately, I do not know how to start debugging this problem. Currently I am not able to reproduce the issue anymore. Maybe it really is the combination of gvfs and ntfs-3g. Last month I finally removed gvfs and the last applications relying on it.

FYI: 2. I haven't seen this specific problem. However, I was having problems with ntfs-3g mounting RO except for root a few weeks back, which I narrowed down to a fuse bug.By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie PolicyPrivacy Policyand our Terms of Service.

The dark mode beta is finally here. Change your preferences any time. Stack Overflow for Teams is a private, secure spot for you and your coworkers to find and share information. FUSE is constantly every 2 - 3 days giving me this Transport endpoint is not connected error on my mount point and the only thing that seems to fix it is rebooting.

I currently have my mount points setup like this, I'm not sure what other details I should add here so let me know if I missed anything. There is a segmentation fault problem which was introduced in 0. I have exactly the same problem. I haven't found a solution anywhere, but I have been able to fix it without rebooting by simply unmounting and remounting the mountpoint.

The -z forces the unmount, which solved the need to reboot for me. You may need to do this as sudo depending on your setup. You may encounter the below error if the command does not have the required elevated permissions:. This typically is caused by the mount directory being left mounted due to a crash of your filesystem.

I get this error from the sshfs command from Fedora 17 linux to debian linux on the Mindstorms EV3 brick over the LAN and through a wireless connection. Now this answer is for those lost souls that got here with this problem because they force-unmounted the drive but their hard drive is NTFS Formatted. Assuming you have ntfs-3g installed sudo apt-get install ntfs-3g. I had this problem when using X2Go. The problem happened in a folder that was shared between the remote computer and my local PC.

So interestingly enough this error "Transport endpoint is not connected" was caused by my having more than one Veracrypt device mounted. I closed the extra device and suddenly I had access to the drive. Learn more. Transport endpoint is not connected Ask Question. Asked 5 years, 8 months ago. Active 5 months ago. Viewed k times.

Eric Leschinski k 47 47 gold badges silver badges bronze badges. Alexis Tyler Alexis Tyler 1, 5 5 gold badges 24 24 silver badges 41 41 bronze badges. Active Oldest Votes. Shannon Shannon 2, 1 1 gold badge 7 7 silver badges 3 3 bronze badges.

This doesn't exactly fix it but I guess it's the best answer for now. Jonathan Brown Jonathan Brown 2, 2 2 gold badges 21 21 silver badges 30 30 bronze badges. Still it had been mounted and neeed unmounting. The default is Eric Leschinski Eric Leschinski k 47 47 gold badges silver badges bronze badges. Xedret Xedret 1, 11 11 silver badges 21 21 bronze badges.

Solution: cd out of that folder and in again. That fixed it.

How to fix fuse "ntfs-3g: transport endpoint not connected" error?

User User 1, 7 7 silver badges 18 18 bronze badges. Welcome to SO! When you post an answer, ensure that you are replying to the question


thoughts on “Usbmount transport endpoint is not connected

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *